1e coronavaccinaties praktijk

In de middag van vrijdag 26 februari 2021 kunnen wij de 1e coronavaccinaties zelf op de praktijk toedienen.

Welke groepen hiervoor opgeroepen mogen worden bepaald de overheid. In dit geval gaat het om de mensen geboren in 1956 en 1957, de mensen met een BMI>40 van 18 tot 65 jaar en de thuiswonende mensen met het syndroom van Down van 18 tot 65 jaar.

De patiënten die hiervoor in aanmerking komen hebben inmiddels een uitnodigingsbrief ontvangen. Wij vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. De 2e vaccinatie vindt plaats 12 weken later en staat gepland op donderdag 20 mei.

In de brief staat het tijdslot waarin u mag komen, houd u zich aub daaraan. Dit vanwege het maximale aantal patiënten wat we in de praktijk kunnen toelaten. Iedereen moet na de prik 15 minuten wachten ter observatie.

Als we vaccins over hebben dan vragen we mensen geboren in 1958 om te komen, beginnend met de oudsten.

De momenten waarop we vaccineren staan vast; u kunt hiervoor niet op een ander moment komen. Bent u echt niet in de gelegenheid om te komen dan zult u moeten wachten tot een volgende ronde. Op dit moment weten wij niet wanneer dat gaat zijn.

Bent u reeds elders gevaccineerd (met een ander vaccin) dan vragen wij of u dit aan ons door wilt geven, zodat wij uw plekje aan iemand anders kunnen geven.

De praktijk is op vrijdagmiddag 26 februari gewoon telefonisch bereikbaar. Er zijn echter geen spreekuren en u kunt niet terecht om iets op te komen halen (tussen 13.30 – 16.00 uur). Spoedeisende zorg verlenen wij uiteraard wel.