Interessante websites

Thuisarts.nl 

Deze site is ontwikkeld door het Nederlands HuisartsenGenootschap (NHG) en geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over gezondheid en ziekte.

Er is nu ook een Engelstalige proefversie van thuisarts.nl waar een deel van de onderwerpen in het Engels op te vinden is: GPinfo.nl

Moetiknaardedokter.nl

Deze site is ontwikkeld om te bepalen of raadplegen van de huisarts nodig is en zo ja wanneer. De NHG ondersteunt deze website. Er is eveneens een app die gratis gedownload kan worden in de App Store of Google Play store.

Rijveiligmetmedicijnen.nl

Deze site is ontwikkeld door het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) en geeft informatie over medicatie en verkeersveiligheid.

Bevolkingsonderzoekzuid.nl

Dit is de site met alle informatie over de bevolkingsonderzoeken baarmoederhalskanker, borstkanker en darmkanker in de regio’s Noord-Brabant en Limburg.

Bloeddrukmeter voor thuisgebruik

Via onderstaande link vindt u betrouwbare bloeddrukmeters voor thuisgebruik.

https://www.hartstichting.nl/risicofactoren/gids-bloeddruk/bloeddrukmeter-kopen/betrouwbare-bloeddrukmeters?gclid=Cj0KCQjwuJz3BRDTARIsAMg-HxWX5I2OGsDLRWBJu13oSE0foBRWjWIGGSwIEL9btJbtQ4F0ldxemisaAs6nEALw_wcB

Inhalatorgebruik.nl

Op deze site van Long Alliantie Nederland (LAN) vindt u informatie over het gebruik van inhalatoren/puffers, voorzetkamers, vernevelen en neusspray; met instructiefilmpjes.