Pneumokokkenvaccinatie

Op vrijdag 11 september tussen 13.30 en 16.00 uur voeren wij de pneumokokkenvaccinatieronde uit.
Dit jaar zijn de mensen geboren in 1941 t/m 1947 hiervoor uitgenodigd; komt u in aanmerking dan heeft u een uitnodigingsbrief ontvangen. Neem deze brief die middag mee.

Grotere groepen vaccineren is dit jaar door de corona-omstandigheden anders dan voorgaande jaren. Wij vragen u nadrukkelijk om de 1,5 meter afstand tussen elkaar goed te bewaren. Patiënten zijn in tijdvakken uitgenodigd om de drukte te spreiden; houd u aub aan het genoemde tijdvak. Heeft u verkoudheids- of luchtwegklachten of koorts kom dan niet naar de praktijk, maar bel de assistente voor een andere afspraak. Houd u zich op die middag aan de instructies van onze medewerkers en volg de aangegeven looproute.

De overheid heeft bepaald dat wij maar een maximum aantal vaccins mogen bestellen. Bij een grote opkomst kan het zijn dat de vaccins op dat moment op zijn. Dit vinden wij ontzettend vervelend. Wij zorgen dat er dan nieuwe vaccins besteld worden en u uitgenodigd wordt voor een nieuwe datum.

Door de drukte die middag is de praktijk niet toegankelijk voor spreekuur-afspraken, het ophalen van zaken of een vraag aan de assistente aan de balie. Hiervoor kunt u terecht voor 12.30 uur of na 16.00 uur. De praktijk is wel gewoon telefonisch bereikbaar en spoedeisende klachten worden natuurlijk altijd geholpen.

Wilt u meer informatie over de pneumokokkenvaccinatie kijk dan op thuisarts.nl/pneumokokken
Aan de vaccinatie zijn voor u geen kosten verbonden.
De griepvaccinatie volgt later dit najaar; daarover later meer informatie.